Aile bütünlüğünün korunması ve güçlendirilmesi amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Harran Üniversitesi, Şanlıurfa İl Müftülüğü, Şanlıurfa Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ve Şanlıurfa Kent Konseyi tarafından yürütülen "Mutlu Evliliğe İlk Adım" projesi kapsamında HARÜKAM tarafından çeşitli eğitim etkinlikleri düzenlenmiştir. Proje ile toplumun temelini oluşturan aile birlikteliğinin başlangıcı olan evlilik müessesesinde karşılaşılabilecek sorunların önlenmesi hedeflenmiştir. HARÜKAM Müdürü ve Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Dursun ÇADIRCI tarafından koordine edilen eğitimlerde Harran Üniversitesi adına Aile Hekimliği Anabilim Dalı Arş. Gör. Dr. Nuray KIVANÇ TERZİ, Arş. Gör. Dr. Dicle ADIN, Arş. Gör. Dr. Zeynep ÇİLEK EMİR, Arş. Gör. Dr. Ezgi DENİZLİ, Arş. Gör. Dr. Nuran BÜLBÜL, Arş. Gör. Dr. Esra ALTUNDAĞ görev almıştır. Anılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında Evlilik Öncesi Danışmanlık, Gebelikte Bakım, Anne Sütü ile Beslenme, Çocuk ve Ergen Sağlığı, Sağlıklı Yaşlanma, Aile İçi Şiddet konularının anlatıldığı seminerler ile katkı sağlanmıştır.