Harran Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma merkezi olarak bölgemizin sorunlarını ortaya koyabilmek ve çözüm önerileri geliştirmek ayrıca üniversite ve şehir işbirliğini arttırmak amacıyla, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarını da içeren geniş bir yelpazede katılımcıların görüşlerini paylaşabileceği bir ortam oluşturmayı planladık.  Çalıştayda üniversitemiz öğretim üyeleri ve kurumlardan katılımcıların yer aldığı gruplar oluşturularak Sağlık, Eğitim, Kadının Aile ve Toplumsal Yaşamdaki Rolü, İstihdam, Tarımsal Alanda Kadın ve Kadının Karar Alma Mekanizmalarına Katılımı konu başlıkları ele alındı. Düzenlemiş olduğumuz çalıştay sonucunda rapor hazırlanmış ve kurumlarla paylaşılmıştır. Şanlıurfa ili özelinde yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini değerlendirme olanağı bulduğumuz çalıştayın ilk olma özelliğinin yanı sıra gelecekte yapılacak araştırmalar ve planlamalara olanak sağlayacağı kanaatindeyiz.
Şanlıurfa Valisi Sn. Abdullah ERİN’e, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Z. Abidin BEYAZGÜL’e ve Harran Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. M. Sabri ÇELİK’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Düzenleme kurulu başta olmak üzere üniversitemizin kıymetli hocalarına ve katılım sağlayan tüm kurul ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.

Doç. Dr. Dursun ÇADIRCI
HARÜKAM MÜDÜRÜ