2017-2018 eğitim öğretim yılı “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı” kapsamında Harran Üniversitesi kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi verme görevini üstlenmiştir. 16 Ağustos 2017 tarihinde kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi gerçekleştirilmiştir.
          “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Şanlıurfa İl Eylem Planı” kapsamında HARÜKAM tarafından “Şiddet Ön İzleme Merkezi (ŞÖNİM)”, “Konukevleri/Sığınmaevleri”, “İl Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Şiddetle Mücadele Şube Müdürlüğü”, “İl Jandarma Komutanlığı Kadın Çocuk Kısım Amirliği” ve “Sağlık Kuruluşları” bünyesinde doğrudan kadına yönelik şiddetle mücadele alanında hizmet veren personellere 16.08.2017 tarihinde 09.30-17.00 saatleri arasında “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konusunda bir eğitim düzenlenmiştir. Eğitimi  Dr. Öğr. Üyesi Dursun ÇADIRCI (Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı, ABD Başkanı), Psikolog Hasret ACER  (Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü Ruh Sağlığı Şubesi), Sosyal Çalışma Görevlisi Sosyolog Fatma GÜMÜŞ  (Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi) ve Sosyal Çalışma Görevlisi Sosyolog M. Tahir SELİMOĞLU  (Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi) vermiştir. Eğitimin sonunda HARÜKAM müdiresi Fatma Şeyma DOĞAN, “Üniversitemiz Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunu düşünerek ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği hâlinde kadına yönelik şiddetle, uzun soluklu ve kararlı bir mücadelenin parçası olacaktır.” diyerek kadına yönelik şiddet konusunda kurumlar arası çalışmanın önemine dikkat çekmiştir.