Harran Üniversitesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir panel düzenlendi. Harran Üniversitesi, Şanlıurfa Müftülüğü, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve HARÜKAM işbirliği ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü paneli yapıldı. Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen panele, İl Müftüsü İhsan AÇIKGÖZ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bürhan AKPUNAR, KADEM İl Temsilcisi Vildan POLAT, Üniversite Genel Sekreteri Abdülhalim DÜNDAR, dekanlar, dekan yardımcıları ve öğrenciler katıldı. Şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan program, Doç. Dr. Hüseyin AKPINAR ve ekibinin “Musikimizde Kadın” adlı dinletisiyle devam etti.
       Programın açılışında söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bürhan AKPUNAR, Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezini açtıklarını belirtti. Kadınlarla ilgili çalışmaların önünü açan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan TAŞALTIN’a teşekkür eden Prof. Dr. AKPUNAR, “Terbiye edici olarak kadının medeniyet inşasında, aileden başlayan akademik hayata kadar çok ciddi bir etkisi olduğunu biz pedagoglar olarak biliyoruz. Kadın, çocuğun zihninde ilk kayıtların oluşmasında, sonraki algıların yönlendirilmesinde en etkili ve birinci öğretmendir.” dedi.
       Kadınları sadece 8 Mart’ta değil, yılın 365 günü hatırlayalım diyerek sözlerine başlayan İl Müftüsü İhsan AÇIK, “Rabbim, inşallah 365 gün kadını hatırlamayı ve kadınla ilgili sorunları çözmeyi bize nasip eder. Kadınlara en çok değeri Rabbimiz verir. Kadına, Rabbimizden daha çok değer verecek hiç bir varlık yoktur. Rabbimiz, bizi önce annelerimizin karnında hayata başlatmış. Daha sonra, bizler annelerimizin kucağına ve sonra da kalbine gireriz. Annemiz, bizi büyük bir sevgiyle sever. Bu nedenle, hiçbir zaman kadınların kalbinden çıkmamayı Allah bize nasip etsin.” şeklinde konuştu.         
KADEM İl Temsilcisi Vildan POLAT ise, toplumda kadının hep şiddet ile gündeme geldiğini, bunun doğru olmadığını, günümüzde güçlü ve rol model kadınların olduğunu belirtti. Her şeyden önce kadın annedir, iş kadını da olsa bir yerlere de gelse, önceliği anne olmaktır. Anne olmanın vasfını kaybetmeden, öz değerlerimizi hiçbir zaman yitirmeden, toplumda olmamız gereken yere ulaşabileceğimiz gibi siyasi karar mekanizmalarında da yer alabiliriz. Bundan hiç şüpheniz olmasın, diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Konuşmaların ardından, İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Fatma ÇAKMAK moderatörlüğünde yapılan panelde, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Esra ŞAHYAR “Hz. Peygamber Döneminde Kadınlar”, Diyanet İşleri Başkanlığından Dr. Fatma BAYRAKTAR KARAHAN “İz Bırakan Kadın Örnekliğinde Müslüman Kadın Şahsiyeti” , Şanlıurfa Başören Köyü Öğretmeni Aysel ÖSÜZ “Başarılı Bir Öğretmenin Öyküsü” konularında bilgi verdi. Basında çıkan haberlere, aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
http://www.milliyet.com.tr/hru-de-kadinlar-gunu-paneli-yapildi-sanliurfa-yerelhaber-2645641/
https://www.youtube.com/watch?v=gR2uMp-HYM8
https://www.youtube.com/watch?v=Z2g-S1k-yOE