HARÜKAM olarak Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen programımız, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Vildan Polat ve HARÜKAM Müdürü Doç. Dr. Dursun Çadırcı’nın yaptığı konuşmalar ile başladı.

Toplumun olmazsa olmazının kadınlarımız olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Kadınlarımızı iş hayatında daha çok görmek istiyoruz ve üniversite olarak bu konuda elimizden gelen çabayı da gösteriyoruz. Üniversitemiz sizinle daha güçlü olacaktır. Hepinizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü kutluyorum” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’in konuşmasından sonra konuşma yapan Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Vildan Polat; “Hükümetimiz zamanında toplumun her alanında temsil etme hakkı kadınlarımıza daha çok verilmiştir. Parlamentoda kadınların temsil etme hakkı yüzde 4’tü şimdi ise yüzde 18’e çıkardık. Kadınlarımızın her zaman yanındayız ve onların destekçisiyiz. Böyle güzel bir programı düzenleyen Harran Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü kutluyorum” dedi.

Ülkemizde 1921’den bu yana, 101 yıldır 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlandığını söyleyen Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Doç.  Dr. Dursun Çadırcı; “Bu güzel günün temelinde, uzun yıllar alan emekçi kadınlarımızın mücadeleleri saklıdır. Kadın; bazen annemiz, bazen eşimiz, bazen kardeşimiz, bazen en yakın arkadaşımız. Kadın; toplumda en önemli aktör, toplumun mimarı. Bir ailenin kurulmasında, bir çocuğun yetişmesinde, bir yemeğin pişmesinde, bir kahvenin kokusunda… Hayatımızın her anında hiç şüphesiz en büyük emek biz kadınlarındır” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyemiz Gülgün Bilen’in danışmanlığında Müzik Öğretmenliği öğrencilerimizin düzenlediği muhteşem bir mini konserle başlayan program, moderatörlüğünü Tıp Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Fadile Yıldız Zeyrek’in yaptığı “Kadına Bakış” paneliyle devam etti. Panelde Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyemiz Fethiye Kılıçaslan “Erken Evlilikler ve Psikososyal Sonuçları” başlıklı sunumunu, Birecik MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü Dr. Öğr. Üyemiz Gülden Kadoğlu Aydın ise “Şanlıurfa’da Kadınların Çalışma Hayatına Bakışı” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans salonundaki programa, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Vildan Polat, Rektör Yardımcımız M. Tahir Güllüoğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, akademik ile idari personeller ve öğrenciler katıldı.

Soru cevap kısmı ile son bulan programın ardından Doç. Dr. Emine Teker ve Öğr. Gör. Dr. Necla Tosmur’un “Seiba” ve “Su ve Toprak” isimli kişisel resim sergilerine geçildi.

https://harran.edu.tr/sayfa.aspx?st=haber&sid=8630